Vizitka podjetja

RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Tel: 04 / 581 34 00
Fax: 04 / 581 34 11
E- pošta:
info@ragor.si 

 

SPOT svetovanje Gorenjska

URADNE URE - VSI TERMINI PO PREDHODNEM DOGOVORU

 Ponedeljek, torek, sreda in petek: 8.00 – 14.00

Sreda, na sedežu SPOT Gorenjska, Zupančičeva 22, 4000 Kranj: 14.00 - 17:00

Četrtek: ni uradnih ur

FB: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spletna stra
n: www.ragor.si

Bilten Moj spletni priročnik

S klikom na povezavo se lahko prijavite na brezplačen bilten -Moj spletni priročnik.


Prijava

Ohranimo narcise - zaključena 1. obdelovalna sezona

24. oktober 2017 do NaN.  

Ohranimo narcise


 

V mesecu oktobru smo uspešno zaključili prvo obdelovalno sezono v sklopu projekta Ohranimo narcise. V program, ki ga izvaja Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, sredstva za izvedbo pa zagotavlja Občina Jesenice, se je v letu 2017 vključilo 24 lastnikov zemljišč, na katerih se nahajajo rastišča narcis. Upravičenci so morali na skupaj 31,33 hektarih vključenih v program upoštevati pogoje opredeljene v programu (npr. kasnejši rok košnje, prilagojen nadmorski višini travnika, prepoved spomladanske paše).

S programom, ki zagotavlja ustrezno kmetijsko obdelavo rastišč narcis in spodbudo lastnikom zemljišč v obliki nadomestil, smo naredili korak k temu, da so rastišča narcis obdelana na način, ki bo zagotovil njihov nadaljnji obstoj in okrepitev. Narcise kot najpomembnejša naravna znamenitost v občini Jesenice namreč v naše kraje privabljajo največ obiskovalcev. Z vidika danosti za razvoj turizma so ena glavnih atrakcij, po kateri je občina prepoznavna na širšem območju in so odlična podlaga za razvoj turističnih produktov.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske je upravljalec programa, ki med drugim skrbi izvajanje nadzora. V letu 2017 je bilo v okviru opravljenih kontrol ugotovljeno, da je bila velika večina vključenih zemljišč primerno obdelana, pri ugotovljenih neskladjih pa so bila le-ta ustrezno obravnavana in usklajena z lastniki.

S projektom in izvajanjem programa bomo nadaljevali tudi v letu 2018, zato k vključitvi v program vabimo tudi nove zainteresirane lastnike zemljišč na območju rastišč narcis, ki ustrezajo pogojem opredeljenim v pripravljenem programu (program najdete na spletni strani Razvojne agencije Zgornje Gorenjske - http://www.ragor.si/?subpageid=1783). Prijave bomo sprejemali do zapolnitve predvidene kvote vključenih površin oziroma najkasneje do petka, 10. novembra 2017. Za dodatne informacije in prijave nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 04 581 34 16 ali elektronski naslov klemen.klinar@ragor.si.

« nazaj na seznam