Vizitka podjetja

RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Tel: 04 / 581 34 00
Fax: 04 / 581 34 11
E- pošta:
info@ragor.si 

 

SPOT svetovanje Gorenjska

URADNE URE - VSI TERMINI PO PREDHODNEM DOGOVORU

 Ponedeljek, torek, sreda in petek: 8.00 – 14.00

Sreda, na sedežu SPOT Gorenjska, Zupančičeva 22, 4000 Kranj: 14.00 - 17:00

Četrtek: ni uradnih ur

FB: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spletna stra
n: www.ragor.si

Bilten Moj spletni priročnik

S klikom na povezavo se lahko prijavite na brezplačen bilten -Moj spletni priročnik.


Prijava

Izvedena delavnica "EU IN MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE SKOZI OSNOVE INTERNETA IN RAČUNALNIKA" v sklopu projekta Eu Direct Gorenjska

23. april 2013 do NaN.  

IZVEDENA DELAVNICA »EU IN MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE SKOZI OSNOVE INTERNETA IN RAČUNALNIKA« V SKLOPU PROJEKTA EU DIRECT GORENJSKA

 

Dne 9.4.2013, se je na Gimnaziji Kranj odvijala brezplačna interaktivna delavnica »EU IN MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE SKOZI OSNOVE INTERNETA IN RAČUNALNIKA«, ki jo je Razvojna agencija Zgornje Gorenjske skupaj z Gimnazija Kranj organizirala v sklopu Europe Directa Gorenjska.

V sklopu medgeneracijskih izmenjav in solidarnosti se je na Gimnaziji Kranj organiziralo izobraževanje za starejše občane. Želje starejših občanov po izobraževanju in delu z računalnikom, so nas privedle do odločitve, da fokus akcije usmerimo prav v to. Glede na demografske spremembe in trend staranja prebivalstva je potreba po tovrstnem izobraževanju in znanju še toliko bolj potrebna. Vsebinsko se je delavnica osredotočala na uporabo interneta in osnove računalnika.

Dijaki Gimnazije Kranj so bili pripravljeni pomagati, da starejši občani premostijo strah pred uporabo računalnika in tudi oni vstopijo v svet interneta. Vsakega starejšega udeleženca je skozi 4 urno delo spremljal in usmerjal dijak.

Poleg dijakov pa je udeležence na delavnici usmerjala mentorica ga. Mateja Žepič, dipl. inženir računalništva. Na delavnici pa je bila predstavljena tudi točka EU Direct Gorenjska, kjer so imeli možnost dobiti tudi dodatne publikacije in zloženke, vezane na informacije o Evropi.

Delavnice se je udeležilo 8 starejših občanov in 8 učencev Gimnazije Kranj. Skozi delo so starejši občani pridobili veliko novega znanja ter se navdušili za naslednje korake vstopa v internetno področje. Tudi odzivi z delavnice so bili zelo pozitivno usmerjeni.

 

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Ajla Kovać

« nazaj na seznam