Vizitka podjetja

RAGOR - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Tel: 04 / 581 34 00
Fax: 04 / 581 34 11
E- pošta:
info@ragor.si 

 

SPOT svetovanje Gorenjska

URADNE URE - VSI TERMINI PO PREDHODNEM DOGOVORU

 Ponedeljek, torek, sreda in petek: 8.00 – 14.00

Sreda, na sedežu SPOT Gorenjska, Zupančičeva 22, 4000 Kranj: 14.00 - 17:00

Četrtek: ni uradnih ur

FB: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
Spletna stra
n: www.ragor.si

Bilten Moj spletni priročnik

S klikom na povezavo se lahko prijavite na brezplačen bilten -Moj spletni priročnik.


Prijava

Europe Direct Gorenjska

30. november 2013 do NaN.  

 

Zainteresiranim skupinam bi predvsem radi pokazali kaj vse jim v okviru Europe Direct informacijske točke nudimo: informacije o delovanju in strukturi EU, o njihovih pravicah, možnostih koriščenja raznih ugodnosti – predstavitev programov in možnosti financiranja, ki jih EU ponuja, pomoč pri iskanju odgovorov povezanih z vprašanji o EU, prostor za izmenjavo mnenj, aktualnih temah …

Naslednji korak po obveščanju širše javnosti o obstoju točke, bi bilo predvsem spodbujanje vseh prebivalcev Gorenjske regije k sodelovanju, izražanju mnenja ter uporabo tako spletne strani naše informacijske točke kot tudi portala Tvoja Evropa.

Delovanje in aktivnosti točke bi v naslednjih letih prilagodili aktivnostim oz. tematskim letom EU in aktualnim temam. Leto 2013 je  Evropsko leto državljanstva. Zato se bomo dejansko osredotočali na državljane (različne ciljne skupine) in bomo naše aktivnosti namenjali predvsem obveščanju državljanov o njihovih pravicah, možnostih njihovega sodelovanja in soustvarjanje prihodne Evrope.

Ker tematske vsebine naslednjih let še niso znane, še ne moremo opredeliti prihodnjih aktivnosti. Namen pa je, da bi vsako temo približali državljanom (na različnih ravneh) in jih spodbujali k aktivnemu sodelovanju.

 

Predvideni dogodki oz. delavnice v organizaciji RAGOR:

 

1. EU in lokalno okolje: Predstavitev Informacijske točke Europe Direct in seznanitev lokalnega prebivalstva o vzpostavitvi Informacijske točke ED na Gorenjskem; maj. 2013

 

2. EU in hitro branje: Predstavitev metod hitrega branja na Gimnaziji Kranj 

Delavnico bomo izvedli 6.4.2013.

 

3. EU in prostovoljci: K doseganju zviševanja aktivnosti evropskega državljanstva oziroma prostovoljstva bomo organizirali delovno akcijo, na kateri bomo starejšim občanom, ki bivajo v Domu upokojencev Dr. Franceta Berglja Jesenice pomagali pri ureditvi njihove bivalne okolice. Akcija bo izvedena v mesecu aprilu. Predvidoma na Svetovni dan solidarnosti in sodelovanja med generacijami (maj 2013)

 

4. EU in otroci: K doseganju podpiranja evropskega povezovanja in razvoja občutka pripadnosti Evropski uniji bi na osnovni šoli izvedli akcijo kreiranja različnih izdelkov na temo EU. V mesecu maju bomo v avli šole razstavili izdelke v časovnem obdobju enega tedna. Na Turistično informacijskem centru pa bi bili izdelki razstavljeni od 9.5. – 16.5.2013. 

 

5. EU in medgeneracijsko sodelovanje: V sklopu medgeneracijskih izmenjav in solidarnosti se bo na Gimnaziji Kranj organiziralo izobraževanje za starejše občane. Vsebinsko se bo delavnica osredotočala na uporabo interneta in osnovnih programov v Microsoft-u). Delavnica bo izvedena 9.4.2013.

 

6. EU in ekologija: Evropski teden zmanjševanja odpadkov je teden med 19. in 27. novembrom. V tem tednu bi na Osnovni šoli A.T.Linhart Radovljica izpostavili načela okvirne evropske direktive o ravnanju z odpadki.

 

7. SOLVIT za državljane: V Poslovnem inkubatorju na Jesenicah bomo izvedli delavnico, ki bi bila informativne in promocijske narave. S tem bi podpirali in olajšali delo predstavništev Evropske komisije oz. sistema SOLVIT in hkrati predstavili državljanom pomembne pravice v EU. Delavnico bi izvedli v mesecu septembru 2013 v trajanju 2 ur.

 

8. EURES-a za državljane : V poslovnem inkubatorju na Jesenicah bi izvedli delavnico, ki bi bila informativne in promocijske narave za točko EURES. Delavnico bi izvedli v mesecu novembru 2013 v trajanju 2 ur.

 

 

Eldina Čosatović, mag.

za Informacijsko točko Europe Direct Gorenjska

« nazaj na seznam