Fermentiranje domačih pridelkov
Vabljeni na spletno delavnico FERMENTIRANJE DOMAČIH PRIDELKOV
Na delavnici se bomo srečali s pripravo fermentirane zelenjave, sadja ter zelenjavno sadnih mešanic. Srečali se bomo s tremi različnimi načini fermentiranja in razbili tabuje o napakah pri fermentiranju, pokvarljivosti, shranjevanju in roku uporabe.
Delavnica vam omogoča, da pridobite potrebno znanje suverenega fermentatorja!
Ne zamudite tega znanja, ki vam omogoča, da si pripravite svoje fermentirane shranke, ki so hranljivi, polni vitaminov, mineralov in bioaktivnih snovi, iz vaših domačih pridelkov!
Delavnico bo vodila, magistrica mikrobiologije Erika Gioahin, ki se profesionalno in ljubiteljsko ukvarja z razvojem fermentiranih živil in zdravjem črevesne mikrobiote.
Verjamem, da bomo skupaj lahko odgovorili na marsikatero mikrobiološko vprašanje ali pa se le naučili, kako preprosto je pripraviti različne fermentirane nadomestke mlečnim izdelkom.
Obvezne prijave na povezavi: https://forms.gle/rVtbvL65HQSEdddH9
Delavnica je v sklopu projekta “Nazaj k naravi”, ki ga financira občina Kranjska Gora.