PODJETNIK? ZAKAJ PA NE

Časi, ko si se po zaključku šolanja zaposlil in v službi ostal do upokojitve, so za večino nove generacije mladih ljudi mimo. Številni med njimi vse pogosteje izberejo pot v podjetništvo.
Pot v podjetništvo je lažja, če so mladi nanjo pripravljeni, če poznajo podporne inštitucije in njihove aktivnosti. Zato smo ob uspešnem sodelovanju s Srednja šola Jesenice, danes izvedli delavnico PODJETNIK? ZAKAJ PA NE.
Dijakom 3. letnika strojništva smo predstavili brezplačne aktivnosti, ki jih izvajamo v sklopu projekta SPOT SVETOVANJE GORENJSKA. Mladi, ki pridejo na našo SPOT točko registrirati podjetje, najprej vprašajo ali država nudi subvencijo ali druge spodbude ob samozaposlitvi. Zato smo dijakom na delavnici predstavili tudi podporne podjetniško okolje in finančne pomoči države in občin za spodbujanje podjetništva. Z dijaki smo se pogovarjali zakaj postati podjetnik, kaj mlade motivira, da se odločijo za podjetništvo, spoznali pozitivne in negativne lastnosti podjetništva, debatirali o nasvetih velikih podjetnikov in njihovih uspešnih podjetniških zgodbah.
Veselimo se naslednjega sodelovanja in dijake SŠJ lepo pozdravljamo.
Dijaki, mogoče se pa nekdo odloči za samostojno podjetniško pot in takrat vam bomo z veseljem pomagali
Hermina Biščević
SPOT Svetovanje Gorenjska