Karierni izzivi v tehniških poklicih in strojništvu

Na Srednji šoli Jesenice je v četrtek, 26. maja 2022, potekala okrogla miza “Karierni izzivi v tehniških poklicih in strojništvu”, ki jo je moderirala ga. Eva Štravs Podlogar, direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske. Projekt Zaposlitveni dnevi in karierni razvoj mladih sofinancirata občini Jesenice in Radovljica, zato je vse sodelujoče pozdravil in nagovoril župan g. Blaž Račič, ki pozdravlja tovrstna povezovanja med izobraževalnimi inštitucijami in podjetji.

Poleg predstavnikov Srednje šole Jesenice, ravnateljice ga. Monike Lotrič, karierne svetovalke ga. Azire Kozjek, dolgoletnega učitelja strokovnih predmetov in vodje delavnic g. Marjana Terana, organizatorja izobraževanj odraslih g. Tonija Čebulja ter dijakov 2. in 3. letnika programa strojni tehnik – Bor Vilman, Erazem Kokalj Koblar, Ervin Adrović, Amar Krajinović, so se okrogle mize udeležili tudi zlata maturantka SŠJ Anastasija Jocić, študentka Fakultete za strojništvo, ga. Jelka Berce, strokovna sodelavka na OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica, ga. Bernarda Hribar, svetovalna delavka na OŠ Koroška Bela in direktor Območne službe Zavoda RS za zaposlovanje Kranj, g. Uroš Kopavnik. Vabilu so se odzvali tudi podjetja; člani Poslovnega kluba Jesenice in ostali.

Ravnateljica ga. Monika Lotrič je z veseljem povedala, da bo Srednja šola Jesenice vendarle obnovljena, saj je vlada prižgala zeleno luč za več kot petnajst milijonov evrov vredno celovito prenovo šole, v kateri izobražujejo v programih strojništva, predšolske vzgoje in zdravstvene nege.

Glede na izjemen razvoj v zadnjih desetletjih so sodobni tehniški poklici danes morda manj poznani, kot so bili nekoč. Programi srednjega poklicnega izobraževanja ter srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja posredujejo znanja in veščine, ki omogočajo na eni strani poklicno usposobljenost, na drugi strani pa ustrezno pripravo za nadaljnji študij v programih višjega in visokega strokovnega izobraževanja.

Trenutna stopnja brezposelnosti je med najnižjimi po letu 2000, najnižja je prav na Gorenjskem. Lahko rečemo, da je stiska večja na strani delodajalcev kot brezposelnih. Ko delo v podjetjih je, naročila prihajajo, ni pa usposobljenega kadra. Zato so o možnostih štipendiranja, zaposlitve in kariernega napredovanja dijakov na okrogli mizi spregovorila tudi uspešna jeseniška podjetja. Z nami so bili predstavniki SIJ ACRONI d.o.o. dr. Andrej Skumavc, Marko Koblar in Ana Pavlovski, direktorica podjetja NIRO STEEL D.O.O. ga. Ksenija Brelih Klincov, ga. Goga Gogič, vodja splošne službe, SUMIDA SLOVENIJA, d.o.o., predstavnica podjetja Damatech d.o.o. ga. Eva Mikec, g. Marko Kozjek inženir iz ELAN, d.o.o. in g. Metod Repinc, direktor TBJ, tehnični biro Jesenice, d.d.  Podjetja si želijo mladih, ki imajo dobre delovne navade, željo po učenju, so natančni, komunikativni in znajo delati v timu. Pomembno je tudi znanje tujih jezikov, inovativno razmišljanje in digitalne kompetence.

Glavni namen okrogle mize je bil odkrito spregovoriti o izzivih podjetij, lokalnih skupnosti in izobraževalnih institucij, kako dobro komunicirati z mladimi in splošno javnostjo. Občina Jesenice se zaveda izzivov, ki so povezani z izobraževanjem in kariernimi izzivi mladih po eni strani ter velik problem s pomanjkanjem delovne sile za podjetja po drugi.

Vsi sodelujoči na okrogli mizi so se strinjali, da je samo s sodelovanjem, povezovanjem, prenosom znanja in informacij ter večjo vpetostjo izobraževalnih institucij možno narediti napredek na tem področju. Z novim pristopom, ki bo vključeval predstavitev podjetij na šolah ter obiski dijakov v podjetjih,  želimo dodatno motivirati mlade in mentorje ter dati dodatno vzpodbudo podjetjem za dobro povezovanje podjetij s šolami. Prav slednje so pozdravili dijaki Srednje šole Jesenice, ki so izpostavili, da si želijo več prakse, spoznavanje delovnih mest in kasneje tudi zaposlitve v jeseniških podjetjih.