Mednarodno sodelovanjeNovicePodjetništvo in gospodarstvosejem Beljak

SPOT Svetovanje Gorenjska (RAGOR) in Občina Beljak vas vabita na:

»MOŽNOSTI SODELOVANJA NA TEDENSKI IN ALPE-ADRIA TRŽNICI V BELJAKU«

 

sejem Beljak

Mesto Beljak namerava na trgu Kaiser-Josef-Platz zgraditi alpsko-jadransko gurmansko tržnico, ki bo združevala vse mestne tržnice. Tržnica bo namenjena 20 stalnim prodajalcem ter  štiri do pet gostincem v notranjem prostoru od ponedeljka do sobote. Tedenske tržnice pa bodo potekale tudi zunaj ob sredah, petkih in sobotah.

 

»Jožefov sejem« bo predstavljal kulinarično vizitko lokalnih dobaviteljev, kmetov in proizvodnih podjetij, kjer se bo kazala velika raznolikost hrane in kakovost iz Avstrije, Slovenije, Italije in Hrvaške. Multi-nacionalna večnamenska hiša se bo razvila v HUB / hot SPOT s privlačno dodatno ponudbo, kot so catering, seminarji, razstavne kuhinje, delavnice, poslovni dogodki, zasebna praznovanja in celoletni kulturni programi.

Mesto Beljak kot bodoči upravljavec tržnice vabi obrtnike, podjetnike in kmete iz Slovenije, da predstavijo svoje izdelke. Na tržnici si namreč želijo predstaviti regionalne in tradicionalne izdelke Avstrije, Slovenije, Hrvaške in Italije ter tako združevati čezmejno sodelovanje, promocijo in kakovost.

trznica

V ta namen Razvojna agencija Zgornje Gorenjske skupaj z mestom Beljak organizira srečanje, na katerem je možnost predstavitve lokalnih izdelkov za bodočo prodajo na tržnici.

 

Dogodek je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter kmetom z dopolnilno dejavnostjo. Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (SPOT Gorenjska) v ta namen ponuja priložnost informacij, ogleda trenutne tržnice, predstavitve svojih izdelkov, srečanj in povezovanj. Podjetnikom/podjetnicam in kmetom z območja Gorenjske nudi tudi skupen brezplačen prevoz.

 

PREDVIDEN TERMIN: sobota, 20. 4. 2024 od 8.00-15.00

 

Program:

8:00 odhod avtobusa z Jesenic

08:45 prihod v Beljak

8:45 – 10:00 pozdravni nagovor upravljalca tržnice g. Christian Pober in obisk tržnice

10:00 – 10:30 sprehod skozi mesto in Kaiser-Josef-Platz

10:30 – 11:15 predstavitev koncepta mestne hiše in možnosti prodaje na tržnicah »Alpen-Adria-Genussmarkthalle« Josefsmarkt«  Mag. Egger Walter, Občina Beljak

11:15 – 12:00 zakonske podlage prodaje na tržnicah v Avstriji za slovenske prodajalce, Mag. Herman Klokar, davčni svetovalec

12:00 – 13:00 – predstavitev slovenskih izdelkov

13:00-14:30 – kosilo (organizirano s strani Občine Beljak)

14:30 – odhod domov

 

Odhod avtobusa: sobota, 20.4.2024 bo ob 08:00 uri na sedežu RAGOR-ja, Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice. Obvezne so spletne prijave, ki jih sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 17.4.2024. Zaradi omejenega števila prijav za avtobusni prevoz, bomo prijave sprejemali po načelu “kdor prej pride, prej melje”.

 

Obvezne so on-line prijave:
Prijave za s.p. in podjetja: https://forms.gle/cog6M75Ue7ySA9Ld6

Prijave za potencialne podjetnike (fizične osebe, kmetje, osebno dopolnilno delo) in: https://forms.gle/owNjLiiwUSoGC8cr8

 

 

Dodatne informacije:

Eldina Čosatović, mag. posl. ved

T:04 581 34 19

SPOT Svetovanje Gorenjska

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

 

Vljudno vabljeni! Udeležba je brezplačna.

 

Dogodek bo izveden v okviru projekta SPOT svetovanje Gorenjska. Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija v sklopu projekta SPOT svetovanje Gorenjska.