Optifarm prejel posebno priznanje s področja digitalizacije

24. novembra je na Brdu pri Kranju potekala največja neodvisna poslovna konferenca na področju digitalizacije v Sloveniji – GoDigital. Med prejemniki posebnih priznanj letošnjega leta je bilo tudi podjetje Optifarm, ki se je predstavljalo s svojim digitalnim produktom Optifarm SMART.

Osrednja tema letošnje konference so bile priložnosti za podjetja ob dvojnem prehodu – digitalnem in zelenem. Ta že pomembno vplivata na vse dele našega gospodarstva, družbe in industrije. Za prehod k bolj trajnostnemu poslovanju so potrebne nove tehnologije, ob tem pa tudi naložbe in inovacije.

Na konferenci je bil med primeri dobrih praks predstavljen tudi projekt Lokalne samooskrbe občin Zgornje Gorenjske, katerega partner je podjetje Optifarm. Optifarm je razvil in vzpostavil digitalno platformo Optifarm SMART – spletno tržnico, ki na enem mestu združuje sezonsko ponudbo lokalnih proizvajalcev, omogoča nakup in dostavo. Uporabnik naloži aplikacijo (Optifarm SAMRT), v objavljeni ponudbi poklika izdelke ponudnikov po Sloveniji – ponudbo Zgornje Gorenjske boste našli združeno – naroči in plača, ter ob dogovorjenem času naročeno blago dobi dostavljeno na želeno lokacijo.

Projekt sta na konferenci predstavila direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske – Eva Štravs Podlogar ter direktor podjetja Optifarm Gaber Terseglav. Podjetje Optifarm je za aplikacijo prejelo posebno priznanje za inovativnost na področju povezljivosti podatkov.

Uresničitev Evropskega zelenega dogovora je ključna naloga Evropske Unije, če želimo doseči podnebne cilje do leta 2030. Po drugi strani je za uresničitev vizije evropskega digitalnega desetletja in povečanja konkurenčnosti evropskega gospodarstva na svetovni ravni ključna digitalna preobrazba celotnega gospodarstva, ne le digitalnega sektorja.