Podjetništvo in gospodarstvoTurizemOgled dobre prakse Okusi Rogle in Pot med krošnjami Pohorje ..

Vabljeni na ogled dobre prakse Okusi Rogle in Pot med krošnjami Pohorje, 4.10.2023

V sklopu projektov Obrtno podjetniški center Bohinj in Spodbujanje trajnostnega razvoja gospodarstva Kranjska Gora organiziramo ogled dobrih praks. Vabljeni so podjetniki, potencialni podjetniki in nosilci kolektivnih blagovnih znamk Bohinjsko in Vrhunsko ter prebivalci občine Bohinj in Kranjska Gora.

Predviden odhod 7:30 in predviden prihod 17:00.

 

PROGRAM

  1. ZELIŠČA IZ ŽIČKE KARTUZIJE IN EKOLOŠKA KMETIJA MEGLIČ

Med vznemirljivimi in hkrati pomirjujočimi panoramskimi razgledi preko pohorskega hribovja, tako visoko na pobočju Steniške gore, da spada med višinske kmetije, leži Ekološka kmetija Meglič. Ustvarila jo je družina Iršič, ki stoji tudi za sijajno blagovno znamko Zelišča iz Žičke kartuzije. Tako s kmetijo kot z zelišči so prejeli vrsto prestižnih znakov kakovosti Okusi Rogle. (Ogled kmetije in degustacija).

  1. POT MED KROŠNJAMI POHORJE

Na Rogli je pred kratkim zrasla Pot med krošnjami Pohorje, ki navdušuje z novo perspektivo narave, tokrat naravnost izmed vrhov pohorskih smrek.1043 metrov dolga pot se med smrekami vije do 20 metrov visoko, nas vmes navduši z adrenalinskimi in poučnimi postajami, nato pa nas za konec ponese na 37 metrov visoki stolp, ki ponuja nepozaben pogled po pohorskih gozdovih in v dolino, včasih celo do slovenskih Alp in preko meja Slovenije. Vstopnino krije organizator.

  1. PLETARSTVO KALŠEK – PODKRAJŠEK

Na Domačiji Kalšek-Podkrajšek v Žičah prevladuje troje obrti: pridelujejo okusna štajerska vina, prikuhajo vrsto dišečih domačih žganj in pletejo prikupne pletarske izdelke iz vrbovega šibja z obeljenimi vitrami, ki so značilni za Dravinjsko dolino. Prav s slednjimi so si prislužili znak kakovosti Okusi Rogle, uvrstitev v knjigo Mojstrovine Slovenije in certifikat Obrtne zbornice Izdelek domače obrti. (Predstavitev pletarstva, žganje kuhe in vinogradništva, ogled prodajnih izdelkov, degustacija).

 

Obvezne so prijave: https://forms.gle/2ZpyLLVCQa4YEYeB6

 

Predviden program:  

7:30 Kranjska Gora (avtobusna postaja – Hotel Lipa)

7:50 Jesenice (avtobusna postaja – Bolnica)

8:10 Lesce (Lidl)

9:40 Obisk kmetije Meglič (cca. 1ura-1,5 ure)

11:15 odhod s kmetije Meglič

11:45 Pot med krošnjami (cca. 1 ura-1,5 ure)

13:15 Odhod proti Ločam

13:50 Obisk Pletarstva Kalšek – Podkrajšek (cca. 1 ura – 1,5 ure)

15:20 Odhod proti domu

17:00 cca. domača destinacija

 

 

Vljudno vabljeni!

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Eldina Čosatović, mag. posl. ved (04/581-34-19)

Ana Morticia Štempihar, (04/581-34-05)

 

Ogled dobre prakse Okusi Rogle in Pot med krošnjami Pohorje ..