Aktualni projektiMladiNoviceOkolje in prostornatečaj FB

RAZPIS – NAGRADNI NATEČAJ “STARO KOT NOVO”

Preprečevanje odpadkov je najboljši način za učinkovito povečanje rabe virov in zmanjšanje vpliva odpadkov na okolje. Občina Kranjska Gora svoje občane že vrsto let spodbuja k vračanju k naravi, povečani samooskrbi ter premišljenemu ravnanju z viri. Letošnji projekt Nazaj k naravi poteka pod sloganom: Varujmo – varčujmo!

Zato občane Kranjske Gore vabimo k sodelovanju v natečaju ponovne uporabe, popravila oz. recikliranja obstoječega izdelka ali materiala. Odpadni materiali ali staro, odsluženo pohištvo še ni nujno za na odpad. Z malo izvirnosti in iznajdljivosti mu lahko vdahnemo novo življenje, včasih z novo rabo, včasih pa že z izboljšano ali polepšano zunanjostjo, ki ohrani prvotno namembnost. V letošnjem natečaju zbiramo najboljše rešitve ponovne uporabe obstoječih izdelkov oz. materialov; od predelanega in obnovljenega pohištva, lastnih dekorativnih izdelkov iz odpadnih materialov, predelanih oblačil ali drugih funkcionalnih rešitev z najrazličnejših področij, da le pokažete, da se da »staro uporabiti tudi kot novo.«

V natečaju lahko sodelujejo vsi občani Kranjske Gore; kot posamezniki ali kot skupine oz. razredi. Svoj prispevek oddajte v obliki jasne fotografije oz. več njih, z opisom novega izdelka ter pojasnilom kaj je bil odslužen material ter kako in za kakšen namen ste ga uporabili na novo.

 

Trajanje natečaja: 1. 7. 2023 – 15. 10. 2023

Kdo lahko sodeluje: Vsi občani Kranjske Gore; kot skupine ali posamezniki.

Kako oddati prispevek?

Vaš prispevek naj vsebuje:

  1. jasno fotografijo izdelka (po potrebi lahko več fotografij),
  2. pripis, v katerem pojasnite kaj je bil odslužen material/izdelek in kako oz. za kakšen namen ste ga uporabili v novem izdelku,
  3. vaše podatke (ime, priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonsko številko. V primeru skupine navedite imena avtorjev ter eno kontaktno osebo).

Svoj izdelek / prispevek nam pošljite na elektronski naslov info@ragor.si ali preko navadne pošte na naslov: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, 2470 Jesenice, s pripisom NATEČAJ najkasneje do 15. 10. 2023.

Najboljši izdelki bodo nagrajeni!

 

Projekt: NAZAJ K NARAVI 2023

Financiranje: Občina Kranjska Gora                                                                                           

Izvedba: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske