POTEP PO MEŽAKLI

VEČ INFORMACIJ:

Tematska pot Potep po Mežakli je odlična ideja za tiste ljubitelje pohodništva, ki želijo odkriti gozdnat in razgleden svet med Blejskim kotom in Zgornjesavsko dolino. Izletniška pot povezuje izhodišči v naseljih Kočna in Podmežakla (Jesenice). Najvišji del poti je Planski vrh (1299 m). Trasa iz obeh smeri sprva terja nekoliko strmejši vzpon do planote, nato se prelevi v nezahtevno, razmeroma položno pot večinoma po severnem robu planote. Pri tem se vrstijo znamenite točke, ki skrivnostno Mežaklo postavljajo ob bok bogati naravni in kulturni dediščini zgornje Gorenjske. 

Prednost pohodniške poti je v dostopnosti tako iz jeseniške kot gorjanske občine, s čimer sta Občini pokazali, da turizem ne pozna meja. Pot je bila vzpostavljena v letu 2020. Projekt sta sofinancirali Občina Jesenice in Občina Gorje.

V okviru projekta je bila izdelana turistična zloženka, ki se nahaja v rubriki KNJIŽNICA.

Tematska pot Potep po Mežakli je odlična ideja za tiste ljubitelje pohodništva, ki želijo odkriti gozdnati in razgledni svet med Blejskim kotom in Zgornjesavsko dolino. Izletniška pot povezuje izhodišči v naseljih Kočna in Podmežakla (Jesenice).

Več

Najvišji del poti je Planski vrh (1299 m). Trasa iz obeh smeri sprva terja nekoliko strmejši vzpon do planote, nato pa se prelevi v nezahtevno, razmeroma položno pot večinoma po severnem robu planote. Pri tem se vrstijo znamenite točke, ki skrivnostno Mežaklo postavljajo ob bok bogati naravni in kulturni dediščini zgornje Gorenjske. 

Prednost pohodniške poti Potep po Mežakli je v dostopnosti iz jeseniške in gorjanske občine, s čimer sta slednji pokazali, da turizem ne pozna meja. Pot je bila vzpostavljena v letu 2020. Projekt sta sofinancirali Občina Jesenice in Občina Gorje.

V okviru projekta je bila izdelana turistična zloženka, ki se nahaja v rubriki KNJIŽNICA.